Detroit vyhral v St. Louis a v playoff začne doma, Stamkos na méte 58 gólov

05.04.2012 Celý región

New York 5. apríla (TASR) - Hokejisti Detrotitu Red Wings zvíťazili v zámorskej NHL v noci na štvrtok na ľade St. Louis 3:2 po samostatných nájazdoch a v prvom kole playoff tak budú mať výhodu domáceho ľadu. V druhom stretnutí zdolal Montreal Canadiens tím Tampa Bay Lightings 5:2.

Červené krídla prehrávali s bluesmanmi už 0:2, keď hostí vrátil do hry dvoma gólmi Johan Franzen. Po bezgólovom predĺžení rozhodol v samostnatných nájazdoch o triumfe Detroitu jediný úspešný exekútor veterán Todd Bertuzzi. Slovenský brankár Jaroslav Halák v drese Blues do zápasu nezasiahol. Detroit je momentálne na štvrtom mieste Západnej konferencie o jeden bod pred Nashvillom, St. Louis stráca na lídra Východnej konferencie z Vancouveru dva body. Oba tímy majú v základnej časti ešte k dobru dve stretnutia.

Najlepší kanonier základnej časti Steven Stamkos z tímu Tampa Bay si kanadské bodovanie nevylepšil, takže zatiaľ má na konte 58 presných zásahov. Stále však ešte môže zaznamenať 60 gólov, teda hranicu, ktorú dosiahol v sezóne 2007/2008 Alexander Ovečkin z Washingtonu Capitals. Slovák Marián Gábork je tretím najlepším strelcom NHL, pričom na Stamkosa stráca 17 presných zásahov.

výsledky:

St. Louis - Detroit 2:3 pp a sn, Montreal - Tampa Bay 5:2
 

Vyberte región